{ "title": "Rulo Pasta", "image": "https://www.pastalar.gen.tr/images/rulo-pasta(2).jpg", "date": "20.01.2024 12:18:59", "author": "Zeynep Güneş", "article": [ { "article": "Rulo pasta, bir yaş pasta çeşididir. Meyvelisi, çikolatalısı, karamellisi gibi birçok çeşidi vardır. Bayanların günlerinde, beş çaylarında çokça tercih ettiği bir pasta çeşididir. Yapımı zor gibi dursa da kolay yapılan bir pastadır. Ancak dinlenmesi gerektiği için davetsiz gelen misafirlere hemen ikram edilecek bir pasta çeşidi değildir. Rulo pasta yapımı kolay görseli çok güzel bir pastadır. Ancak malzeme miktarı fazla olduğundan maddi yönden biraz bütçe zorlayacak bir pastadır. Bu yüzden genel olarak özel günlerde tercih edilir. Özel günlerde genelde muzlusu ve çileklisi tercih edilir. Çikolata sosu ile süslendiğinde özel günlerin vazgeçilmezi olarak masalarda yer alır.

Rulo pasta malzemeleri
Rulo Pasta Üzeri için
Rulo Pasta Nasıl Yapılır?

Kekimizi yapmaya başlamadan önce ıspanaklarımızı doğruyoruz. Derin bir tencereye bir bardak kadar su koyup ıspanaklarımızı kaynatıyoruz. Ispanaklarımız kaynadıktan sonra süzgeçten geçiriyoruz ve suyunu sıkıyoruz. Ayrı derin bir kap alıyoruz ve içinde yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz. Yumurta ve şekerimiz köpürdükten sonra üzerine suyunu sıktığımız ıspanaklarımızı ekliyoruz. Biraz daha çırpıyoruz. Sonra üzerine unu, kabartma tozunu ve vanilyayı da ekleyip kıvama gelinceye kadar karıştırıyoruz. Daha önceden fırın tepsisine yağlı kâğıt seriyoruz ve üzerini yine yağlıyoruz ve fırın tepsisine kek hamurumuzu döküyoruz. Önceden 170 derecede ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 8-10 dakika pişiriyoruz.

Kekimiz piştikten sonra fırından çıkarıyoruz. Yağlı kâğıtla birlikte fırın tepsisindeyken sarmaya başlıyoruz. Sararak rulo haline getiriyoruz. Rulo haline getirdiğimiz kekimizin üzerine nemli bir bez kapatıp bir süre bekliyoruz. Bu işlemi yapmamızdaki amaç kek hamurumuz kâğıttan hiç bozulmadan çıksın diye. Bir süre dinlendirdiğimiz kekimizin önce üzerinden nemli bezi alıyoruz. Sonra yağlı kağıdımızı yavaş yavaş çıkarmaya başlıyoruz. Kek hamurumuz yumuşacık olduğu için hemen kâğıttan ayrılacaktır.

Kekimizi yağlı kâğıttan çıkardıktan sonra derin bir kap alıyoruz ve krem şantiyi hazırlamaya başlıyoruz. Derin bir kaba sütümüzü ve krem şantimizi koyup çırpmaya başlıyoruz. Üzerine Hindistan cevizimizi de atıp bir süre daha çırpıyoruz. Yağlı kâğıttan ayırdığımız kekimizin üzerine krem şantimizi sürüyoruz. Krem şantimizi sürdükten sonra içine gelecek kısmına muz diziyoruz. Muzu dizdikten sonra sarmaya başlıyoruz. Sardığımız kekimizin üzerine beş altı kaşık süt döküp ıslatıyoruz. Rulo pastamızın üzerine krema sürmeyeceğimiz için kuru olmasın diye süt ile ıslatıyoruz. Rulo pastamız hazır. Süsleme kısmında arzuya göre malzeme kullanabilirsiniz. Süsleme ardından servis yapıyoruz.

Afiyet olsun.

" } ] }