{ "title": "Rulo Yaş Pasta", "image": "https://www.pastalar.gen.tr/images/rulo-yas-pasta.jpg", "date": "21.01.2024 07:38:46", "author": "Emel yildiz", "article": [ { "article": "
Rulo Yaş Pasta, bu hem kolay hem de lezzetli bir tarif olup 5 çaylarının vazgeçilmezi olacağından emin olabilirsiniz. Her yaş pasta da olduğu gibi bu pastada da asıl önemli olan iyi bir pandispanya çıkarabilmektir. Pandispanya güzel, lezzetli ve puf puf olduktan sonra gerisini çok kolay halledebilirsiniz. İyi bir pandispanya yapmanın sırrı yumurta ile şekeri çok iyi çırpmaktan geçer. Eğer profesyonel bir çırpıcı yok ise yapmanız gereken şey çok basit. Yumurta ve şekeri çırpmak için kullanacağınız kabın altına sıcak su dolu başka bir kap koymaktır. Yalnız dikkat etmeniz gereken nokta asla yumurta ve şekeri sıcak su dolu kaba oturtmuyoruz sadece buharından ve sıcaklığından faydalanmak için bu yöntemi kullanıyoruz. Burada amaç şekerin daha kolay eriyerek yumurtanın şekerle bütünleşmesini sağlamaktır. Kısaca bu işlem bizim mikserle geçirdiğimiz çırpma süremizi azaltıp daha kolay sonuç elde etmemizi sağlayacaktır.

Pandispanya için
Ara kreması için
Kremalı Rulo Pasta nasıl yapılır?

Yumurta ve toz şeker boza kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Unumuzu mutlaka süzgeçten eleyerek eklemeliyiz vanilyayı da aynı şekilde ekliyoruz ve yumurtamızı söndürmeden alttan üste doğru bütün malzemeyi karıştırıyoruz. Pandispanya hamurumuz hazır. Fırın tepsisine yağlı kâğıt serilir, üzerine pandispanya hamuru dökülüp 180 derece önceden ısıtılmış fırına atılır. Fırının kapağını kesinlikle açmadan 10 dakika sonra kürdan batırarak kontrol edebiliriz. Pişmişse kürdana bulaşmaz. Fırından çıkan pandispanyayı hemen altındaki kağıdıyla rulo yapıyoruz ve üzerine nemli bir bez kapatıyoruz. 5 dakika sonra rulomuzu açabiliriz. Kremanın yapılışına gelince tereyağı toz şanti ve vanilya hariç tüm malzemeleri karıştıra, karıştıra muhallebi kıvamında pişiriyoruz. Krema ılıyınca içine tereyağı toz şanti ve vanilyayı ekleyip güzelce yedirelim ve soğutalım. Pandispanyamızın içine kremayı tamamen boşluk kalmadan sürelim istersek içine muz koyabiliriz ve tekrar rulo biçiminde saralım. Dilersek kalan kremayı pastanın üzerine sürebiliriz. Üzeri istenilen şekilde süslenip servis yapılır.

Afiyet olsun.
" } ] }