{ "title": "Şeker Hamurlu Pasta", "image": "https://www.pastalar.gen.tr/images/seker-hamurlu-pasta.jpg", "date": "19.01.2024 21:44:46", "author": "RAMAZAN ATAY", "article": [ { "article": "Şeker hamurlu pasta gerek büyükler gerekse küçükler tarafından yapılabilecek eğlenceli bir pasta türüdür. Yapımı uzun zaman olsa da uğraşırken keyif alınacak bir yapıdadır. Pastanın konsepti tamamen size kalmış bir durumdur. Dinozor şeklinde bir pasta yapmak bile mümkündür. Sizleri hastane temalı pasta yapmak için gerekli malzeme ve yapım aşamasında izlenecek yollar hakkında bilgi vereceğim. Hem yaparken büyük zevk alacağınız hem de çevrenizdekiler ile yerken eğlenebileceğiniz bu lezzetin tarifi aşağıda verilmiştir. Verilen tarife uyarak pastanızı oluşturabilirsiniz. İsteğe bağlı olarak pastaya şekil vermek ve malzemelerini kişi sayısına göre de ayarlayabilirsiniz. Yemeklerden sonra rahatlıkla tüketebileceğiniz bu lezzetin yapımında da dikkat etmeniz gereken noktaları sizlere tarif içerisinde belirteceğiz. Şeker hamurlu pasta tatlınızı tüketirken püf noktalarını bilmeniz tarifi uygularken oldukça çok işinize yarayacaktır. Detaylı bilgileri tarifin içerisinde vurguladık. Eğer bu tarifi ve içindeki malzemeleri eksiksiz uygularsanız istenilen sonuçları elde edebilirsiniz. İsteğe göre kişi sayısının artması doğrultusunda içindeki malzemeleri belli bir miktar oransal olarak arttırmazın gerekir. Tarifi uygulayan hanımlar için şimdiden afiyet olsun diyelim.

Pastayı yapmak için gerekli olan malzemeler

Pastanın keki için
İçinde kullanılacak kreması için
Öncelikle yapmamız gereken ilk iş krema pişirilir. Krema soğuduktan hemen sonra ise içine katmak üzere 2 poşet kremşanti, yarım ya da 1 su bardağı süt (Krema katı bir durumda ise biraz daha katabilirsiniz) ve arasına 2 adet muz konulur.

Dış yüzeyi için
Kenar süslemeleri yapmak için
Üst kısmı için
Şeker Hamurlu Pasta Nasıl Yapılır?

Bir gün önceden pastanın üstünde kullanacağınız tüm malzemeleri hazırlamanızda fayda var. Çünkü pasta yapımı sırasında bu malzemelerin hazır bir şekilde elinizde bulunması zaman açısından oldukça yararlı olacaktır. İşin püf noktalarından birisi budur. Çünkü bu sayede hem aradığınız malzemeyi çok rahat bir şekilde bulacaksınız hem de oldukça uğraştırıcı ve de zaman alıcı bir işlemi daha kısa bir zaman dilimi içerisinde gerçekleştirmiş olacaksınız. Eğer isterseniz tepsinin üstünü streçle kapatarak pastanın kurumasını engelleyebilirsiniz. Pandispanya ile kremasını da önceki gece hazırlamakta fayda vardır. (Üzerindeki bütün malzemeler pasta yenilmeden birkaç saat öncesinden koyulabilir ama çok uzun sürelerde kremşanti yeni yapılmış olan şeker hamurunu yavaş yavaş eritmeye başlıyor.)

Şeker ve yumurtaları 3 dakika boyunca çırpmamız gerekir. Daha sonrasında ise sırasıyla su ile sıvıyağı ilave edip bu karışımı çırpma işlemine devam edelim. Geriye kalmış olan kuru malzemeleri işe yaramayanları ayırdıktan sonra bu karışıma ilave edelim. Tabanına yağlı kâğıtlar serdiğimiz orta büyüklükteki dikdörtgen kalıbımıza oluşturduğumuz bu kek harcını artık dökelim ve önceden ısıtılmış olan fırınımızda 170 dereceye ayarlanarak yavaş bir şekilde pişirelim. Kremasını rengi iyice değiştiğini görene kadar pişirelim. Soğuyan kremanın içerisine kremşantileri boşaltarak çırpmaya başlayalım. Sütü yavaş bir şekilde ilave edelim yoksa cıvık bir krema halini alabilir. Kekimizi 3 kat olacak şekilde ayarlayalım, bu ayarladığımız katların arasına krema sürüp muz dilimleri dizelim. Dış kısmını sade kremşantiyle kaplayıp, kenar süslemelerini ise orman meyveli olan kremşantiyle yapalım. En sonunda üzerine konulmak üzere şeker hamurundan yaptığımız derece, enjektör, stetoskop, yara bandı ve hap görünümündeki şekerleri bir şekilde yerleştirelim. Böylelikle pastamızın son kısmını da yapmış bulunuyoruz. Pastamız artık servise hazır. Ailenize ve arkadaşlarınıza gönül rahatlığıyla sunabilirsiniz. Tarifi yapan ve uygulayan hanımlara şimdiden afiyet olsun diyelim.
" } ] }