Tatlı Pastalar, özellikle büyük küçük herkesin en çok severek yediği tatlı pastalar istenilen her türlü malzeme kullanılarak kolaylıkla hazırlanabilir. Yapılışları oldukça basit olan tatlı pastalar içerisine farklı lezzetlerde meyveler ilave edilerek ve çikolata kullanılarak çok daha nefis bir lezzette oluyor. Ayrıca bu muhteşem lezzetteki tatlı pastalar eve gelen konuklara ikram edilecek en güzel lezzetlerden birisidir. Çoğunlukla çikolatalı olarak hazırlanan tatlı pastalar tatlı krizine giren hanımlar için en ideal olan pasta çeşididir. Eğer sizde sevdikleriniz mutlu etmek istiyorsanız, özellikle tatlı pastalar hazırlayarak onların gönlünde taht kurabilirsiniz.
Tatlı Pastalar Muzlu Malaga Pastası Malzemeleri
1 kat pandispanya (Kalınlığı yaklaşık olarak 2 cm olmalıdır)
3-4 adet muz
Kreması için
1 su bardağı soğuk süt
3 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı un
50 gram tereyağı ya da margarin
Ganaj için
3 paket sütlü ya da bitter çikolata
200 ml sıvı krema
Fındık kırıntısı
Tatlı Pastalar Muzlu Malaga Nasıl Yapılır?
Pastanın kremasını hazırlamak için tencerenin içerisine sütü, unu ve toz şekeri ilave edelim. Daha sonra ocağın üzerine alalım ve çırpma teli ile karıştırarak koyu kıvam alıncaya kadar pişirelim. Krema koyulaşınca içerisine tereyağını ilave ederek erimesini sağlayalım. Ardından kremayı soğuması için kenara kaldıralım. Muzlu malaga pastasının üzerine ganajı hazırlamak için başka bir tencerenin içine sıvı kremayı alalım ve ısınmasını bekleyelim. Daha sonra bitter ya da sütlü çikolataları kırarak içine katalım ve karıştırarak eritelim. Kremayı soğuması için buzdolabına kaldıralım. Hazır pandispanyayı muzların genişliğinde olacak şekilde boyuna göre keserek ayarlayalım. Eğer muzlar küçük ise bölmeye gerek duyulmadan ikiye bölünerek hazırlanabilir. Buzdolabına kaldırdığımız kremadan hazırladığımız keklerin üzerine 2 kaşık sürelim. Daha sonra muzları kremanın üzerine koyalım ve bütün kek dilimlerini aynı bu şekilde hazırlayalım. Ardından soğuyan ganaj ile her tarafına güzelce dökelim ve çikolata ile kaplayalım. Fındık kırıkları ile her yerini bulayalım. Ardından buzdolabında bir saat kadar iyice soğuması için dinlendirelim. Muzlu malagaları servis tabağına alalım.
Afiyet olsun.
Tatlı Pastalar Bitterli Rulo Pasta Malzemeleri
5 adet yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı ılık su
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Kreması için
200+250 ml 2 kutu sıvı krema
2 yemek kaşığı toz şeker
200 gram bitter çikolata
Tatlı Pastalar Bitterli Rulo Pasta Nasıl Yapılır?
Öncelikle kâsenin içerisinde yumurtayı, toz şekeri ve suyu aynı tıraş köpüğü kıvamını alıncaya kadar mikser ile iyice çırpalım. Daha sonra mikseri bırakıp içine unu ve kabartma tozunu eledikten sonra tahta kaşık ile aynı yönde olacak şekilde yavaşça karıştıralım. Fırın tepsisinin içerisine yağı kâğıdı serdikten sonra karışımı eşit olacak şekilde dökelim. Önceden 180-190 dereceye ayarlanarak ısıtılmış fırında keki pişirelim. Kek fırında pişip soğuduktan sonra dört eşit parçaya bölelim. Başka bir tencerenin içinde kremayı ilave ederek ısıtalım ve içine bitter çikolatayı kırarak attıktan sonra eriyinceye kadar karıştıralım. Ardından kremayı soğuması için bırakalım. Soğuyan kremanın içerisine toz şekeri ilave edip çırpın. Krema soğuyup sertleşmeye başlayınca kekin arasına sürün, ardından rulo şeklinde sarın. İsterseniz üzerine de çikolatayı benmari usul olarak eritip sürebilirsiniz. Buzdolabında 1-2 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz.