Alman Pastası

Alman pastası, çocukları büyülemek onlara müthiş bir sürpriz hazırlamak için en kolay yollardan biri pasta tarifleridir. Alman pastası büyük küçük herkesi çikolataya doyuracak, özellikle hafta sonları için mükemmel bir seçenek olacaktır. Sürekli pastanelerde ya da kafelerde tercih edilen Alman pastası evde de kolaylıkla hazırlanarak tüketilebilir.
Evde hazırlanan pasta dışarıdan satın alınanlara göre hem daha sağlıklı hem de daha hoş bir lezzete sahip olacaktır. Çocuklarınızı ya da sevdiklerinizi sevindirmek için Alman pastasını mutlaka denemelisiniz. Gün masalarında, davet sofralarında, doğum günlerinde ya da beş çaylarında tercih edilebilecek olan Alman pastasının yapımı da oldukça kolaydır. Çikolataya hayır diyemeyenler için mükemmel bir alternatif olan Alman pastası nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır hep birlikte hazırlayarak bakalım.

Alman pastası için gerekli malzemeler

  • 2 tane yumurta
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 tane yaş maya
  • 1 su bardağı ılıtılmış süt
  • 1 silme çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • Yeteri kadar un

Kreması için

  • 2 tane yumurta
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 2 tane vanilya

Üzeri için

  • Pudra şekeri
Arası için
  • 2 tane muz
Alman pastası nasıl yapılır?

Alman pastası için ilk olarak pastanın keki hazırlanır.
Çukur bir kabın içine ilk önce maya ezilerek alınır. Üzerine ılık süt ve tuz ilave edilir. Ardından toz şeker eklenerek karıştırılır. Malzemeler homojen bir şekilde karıştıktan sonra yumurtalar kırılır, sıvıyağ eklenir. Tüm malzeme yine homojen bir şekilde karıştırılır. Yeterince un eklenmelidir. Bu nedenle unun kontrollü bir şekilde yavaş yavaş ilave edilmesi gerekir. Hamurun kıvamı ele yapışmayacak kıvama ulaşana kadar yoğrulur. Özlü bir hamur elde edildikten sonra karıştırma kabının ağzı streç film ile sarılır ve 60 dakika kadar mayalanmaya bırakılır. Alman pastasında hamurun kabarma süreci oldukça önemlidir. Daha sonra pasta yapımına geçilebilir. Hazırlanan hamurdan mandalina büyüklüğünde 18 adet parça koparılır. Her bir parça avuç içinde yuvarlanır. Fırın kabına yağlı kâğıt serilerek, yuvarlanan hamurlar fırın kabına sıralanır. Hamurların tepsi mayasının gelmesi için en az 15 dakika kadar daha bekletilir. Fırın bu arada 180 dereceye ayarlanarak ısıtılır. Tepside mayalanan hamurlar fırına verilip, üzerleri pembeleşinceye kadar pişirilir.

İç kreması için pişirme kabına ilk önce toz şeker ve yumurtalar alınır. Tel çırpıcıyla yumurtalar köpük, köpük oluncaya kadar çırpılır. Köpüren yumurtaların üzerine süt ve un eklenerek yine çırpıcıyla topak kalmayana kadar çırpılır. Malzemeler homojen bir şekilde karıştıktan sonra orta harlı ocağa alınır ve yine devamlı karıştırılarak koyulaşıncaya kadar pişirilir. Krema koyulaşıp, göz göz olduktan sonra ocaktan alınır ve içine vanilya eklenerek karıştırılır. Kremanın daha hoş ve kıvamlı olması için ocaktan alındıktan sonra 3-4 dakika kadar mikserle çırpılması gerekir. Böyle krema daha pürüzsüz ve kabarık olacaktır.

Fırından alınan ve soğuyan hamurlar artık muhteşem kremayla buluşturulabilir. Her hamur bıçak yardımıyla ortadan ikiye kesilir. Ancak parçanın ayrılmaması gerekir. Kesilen hamurun içine hazırlanan kremadan bolca koyulur ve üzerine muz dilimleri yerleştirilerek kapatılır. 2 çorba kaşığı kadar krema her hamur için yeterli olacaktır. Tüm hamur ve krema bitene kadar aynı işlemler tekrarlanır. Hazırlanan Alman pastaları servis tabağına dizilir ve üzeri pudra şekeri ya da çikolata sosuyla süslenerek buzdolabına atılır. Buzdolabında birkaç saat dinlendirildikten sonra servise sunulabilir.

Aynı malzemeler kullanılarak porsiyonluk değil dilim dilim kesilebilecek Alman pastası da yapılabilir. Malzemeler aynı şekilde Kullanılır. Maya yerine 1-1,5 paket kabartma tozu kullanılabilir. Hamuruna diğer malzemeler eklenir. Son olarak üzerine un ve kabartma tozu eklenerek kek kıvamından biraz daha koyu kıvamda bir hamur elde edilir. Diğer tarifte olduğu gibi mayalanmasını beklemek gerekmez. Elde edilen hamur yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dökülerek yayılır. 170-180 derecede ısınmış fırına verilerek üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir. Pişen kek fırından alınarak soğumaya bırakılır.

Krema yine aynı şekilde hazırlanır. Soğuyan kek bir ip yardımıyla ortadan ikiye kesilir. Hazırlanan tüm krema kekin yarımına dökülerek yayılır. Üzerine muz dilimleri yerleştirilir. Kekin diğer parçası kremanın üzerine kapatılır. Kekin üzeri pudra şekeri ya da çikolata sosuyla süslenip buzdolabına atılır. Yaklaşık 2 saat buzdolabında dinlendirildikten sonra üçgen dilimlere kesilerek servis yapılabilir.

Afiyet olsun.
21.01.2024 02:48:57
Alman Pastası ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Alman Pastası Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Alman Pastası"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Hazır Kekten Pasta

Hazır Kekten Pasta Tarifi, hazır kekler, yapması çok zor olan birçok tarifi kolay ve zahmetsiz bir şekilde hazırlamamızı sağlıyor. Sadece on dakikada çok lez...
Devamını Oku

Labneli Pasta Kreması

Labneli Pasta Kreması; Labne peyniri çıktığından beri hemen hemen her kadın almıştır herhalde evine çok kullanışlı lezzetli ve pratik bir peynir. Labne peyni...
Devamını Oku

Çikolatalı Çilekli Pasta

Çikolatalı çilekli pasta, Görüp de dayanabilen hiç kimse yoktur sanırım. Ağızları sulandıran bu pasta özellikle çocukların asla hayır diyemeyeceği bir pasta ...
Devamını Oku

Nişan Pastası

Nişan Pastası, özellikle bayanlar açısından kendi nişanlarında nişan pastasının görünüşü ve lezzetli olması büyük önem taşımaktadır. Birçok insan nişa...
Devamını Oku

Pudingli Bisküvili Pasta

Pudingli bisküvili pasta: Bisküvili pasta hem çikolata sosu ile hem de puding ile yapılır. Kolay ve lezzetli bir pasta türü olduğu için çok tercih edilir. An...
Devamını Oku

Prenses Pasta

Prenses Pasta, Lezzeti oldukça yerinde yapımı da kolay olan bu pastayı denemenizi tavsiye ediyorum. Misafirleriniz içinde yapabilirsiniz. Şimdi prenses ...
Devamını Oku

Kakaolu Pasta

Kakaolu Pasta, Türk mutfağı yemekleri kadar olduğu kadar, pastalar ve kekleriyle de meşhurdur. Pastalar ve de kekler mutfaklarımızda eksik olamayan lezzetler...
Devamını Oku

Çilekli Muzlu Pasta

Çilekli muzlu pasta, büyük küçük kimsenin hayır diyemeyeceği, görüntü olarak muhteşem bir şölen yaratan bir pasta tarifidir. Masalarda hoş bir görüntü y...
Devamını Oku

Gelin Pastası

Gelin pastası, bu pasta tarifi sütlü bir pasta çeşididir. Yapımı kolay bir pastadır. Ancak dinlenmesi gerektiği için ani gelen misafirlere hemen ikram edilec...
Devamını Oku

Pasta Kreması

Pasta kreması, pasta ya da keklerin içi ya da üzerin, süslemek için kullanılan, pastalara mükemmel lezzet katan ürünlerdir. Pasta kremaları marketlerde ...
Devamını Oku

Halleyli Pasta

Halleyli pasta, oldukça pratik çocuklar tarafından sevilen, büyüklerinde yemek için sabırsızca beklediği pasta tariflerinden biridir. Halley herkesin yakında...
Devamını Oku

Pasta

Pasta, çok genel bir kavramdır, damak tadına göre farklı malzemeler kullanılarak yapılan genellikle şeker, yumurta, un, kabartma tozu, vanilya, krema tü...
Devamını Oku

Pasta Üstü Yazıları

Pasta üstü yazıları; insanlara mutlu ve özel günlerinde sevdiklerine duygularını ifade etmenin en özel imkânını sunar. Pasta denildiğinde nedense ilk ak...
Devamını Oku

Kolay Pasta Tarifleri

Kolay Pasta Tarifleri, Ani gelen misafirler için hemen kolay yapılan pasta çeşitleri vardır. Bu pasta çeşitlerin yapımı pratik ve kolay olduğu için bayanlar ...
Devamını Oku

Muhallebili Pasta

Muhallebili pasta, insanda tadı damağında bıraktıracak bir lezzete sahiptir. Özellikle miktarların yerinde konulduğu bir pasta, pastanelerde karşılaştığ...
Devamını Oku

Çilek Pasta

Çilek pasta, Çilek bir yaz meyvesidir. Faydaları çok fazla olan bu meyve birçok alanda kullanılır. Pastalarda kullanılır. Kozmetik ürünlerinde kremlerde, par...
Devamını Oku

Çilekli Pasta

Çilekli pasta, çok sevilen pasta türlerinden biridir. Çilek pastaları çok daha şık görünmesini sağlayan ve ayrıca eşsiz bir lezzet katan meyvedir. Özellikle ...
Devamını Oku

Çikolatalı Bisküvili Pasta

Çikolatalı Bisküvili Pasta, Zaman sıkıntısı çeken ama aynı zamanda enfes pastalar yapmak isteyen kadınlar için harika bir tarif olan çikolatalı bisküvili pas...
Devamını Oku

Baton Pasta

Baton Pasta, Tarihte insanların ilk ekmeği yapmaları ve sonrasında onu çeşitli malzemelerle tatlandırmaları pastacılığın başlangıcı sayılmaktadır. Eski Yunan...
Devamını Oku

Pasta Süsleme

Pasta Süsleme, Pastaya görsel veya lezzet açısından göze hitap edecek şekilde çikolata, şeker hamuru, krem şanti, şekerlemeler ile zenginleştirilen süslemele...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Hazır Kekten Pasta
Labneli Pasta Kreması
Çikolatalı Çilekli Pasta
Nişan Pastası
Pudingli Bisküvili Pasta
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024