Nişan Pastası Tarifi ve Malzemeleri
23 Temmuz 2024

Nişan Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Nișan Pastası

Nișan pastası, özellikle nișan törenlerinde büyük önem taşır. Pastanın hem görünümü hem de lezzeti, bu özel etkinliğin unutulmaz kılınmasına katkıda bulunur. Birçok kişi nișan pastasını hazır olarak almayı tercih ederken, evde de kolaylıkla yapılabilir. Bu yazıda, nișan pastasının tarifini ve önemli detaylarını paylaşacağız.

Nișan Pastası İçin Gerekli Malzemeler

Pandispanya İçin Gerekli Malzemeler
  • 12 yumurta
  • 1 kilogram toz şeker
  • 500 gram un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 100 gram kakao
  • 350 gram kekun
  • 500 gram tereyağı
  • 500 gram süt
  • 1 paket karbonat
  • 5 ml karbonat

Pandispanya Nasıl Yapılır?

Öncelikle un, kakao, vanilya, kabartma tozu ve karbonatı eleyin. Süt, yağ ve yumurta oda sıcaklığında olmalıdır. Tüm malzemeleri büyük bir kaba koyun ve mikserle krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Üç adet kare kek kalıbının altına yağlı kâğıt serip, üzerine kek hamurunu dökün. Spatula ile üzerini düzeltin ve kek kalıbında boşluk kalmaması için hafifçe vurun. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin. Bir gece buzlukta beklettikten sonra kullanıma hazır olacaktır.

Nișan Pastasının Kreması İçin Gerekli Malzemeler
  • 1 litre süt
  • 250 gram şeker
  • 150 gram un
  • 4 yumurta sarısı
  • 1/4 çay kaşığı vanilya
  • 2 bütün yumurta
  • 1 paket krem şanti
  • Yarım bardak süt

Krema Nasıl Yapılır?

Krema için önce sütü kaynatın. Diğer malzemeleri büyük bir tencereye alıp karıştırın. Süt kaynarken bir kaşık kadarını karışıma ekleyin ve yumurtaların pişmesini önlemek için sürekli çırpın. Isıtılmış sütü karışıma ekleyip, muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırmaya devam edin. Krem şanti ve yarım bardak sütü çırpın ve krema soğuduktan sonra karışıma ekleyin.

Nișan Pastası Nasıl Yapılır?

Kekler bir gece buzlukta bekletildikten sonra, üzeri düz olacak şekilde çıkarılır. Kenarlarını düzeltmek ve sert kabukları almak için kenardan 1 cm kadar kesilir. Daha sonra kek ortadan ikiye bölünür. Alt kısma önceden hazırlanan şekerli su fırça yardımıyla serpilir. Daha önce keki düzeltmek için kesilen kısımlar ile kremanın taşmaması için yarım santimetre genişlikte bir çerçeve yapılır. Yüksekliğin iyi bir şekilde ayarlanması gerekir. Yapılan çerçeve içine krema dökülür ve spatula ile düzeltilir. Kekin üç katı da aynı şekilde hazırlanır. Keklerin üstü, hazırlanan ince krema ile kaplanır.

Şeker hamuru mısır nişastası ile hazırlanır. Nişastanın elenmesi gerekir. Hamur ince ve eşit şekilde merdane yardımıyla açılır. Açılan bu hamur kekin üzerine yerleştirilir. El yardımıyla köşeleri özenle düzeltilir. Daha sonra dışarıda kalan hamur kesilir ve kenarlar düzeltilir.

Bu işlemden sonra üç kat kek üst üste yerleştirilir. Keklerin zarar görmemesi için her kat için özel pasta kâğıdı konulmalıdır. Pastanız servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Çilekli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Üstü Yazıları

Pasta Üstü Yazıları

Karaorman Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Karaorman Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Çilek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Çilek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Meyveli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Meyveli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çikolatalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Şeker Hamurlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Şeker Hamurlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Keki Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Keki Tarifi ve Malzemeleri

Kek Pasta Tarifleri ve Malzemeleri

Kek Pasta Tarifleri ve Malzemeleri

Meyveli Mozaik Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Meyveli Mozaik Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kalpli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kalpli Pasta Tarifi ve Malzemeleri