Kakaolu Pasta Kakaolu pasta, Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden biridir. Pastalar ve kekler mutfaklarımızda eksik olmayan tatlılardandır ve herkes tarafından çok sevilir. Her damak tadına hitap eder ve görsel olarak da oldukça çekicidir. Mutfaklarımızda çeşitli pastalar yapılmaktadır; meyveli, kakaolu, muhallebili ve daha birçok çeşidi bulunur. Hepsi de birbirinden lezzetlidir. Pastalar özellikle kadınların beş çaylarında ve altın günlerinde daha da sık yapılır. Kakaolu Pastanın Popülerliği ve Aileler İçin Önemi Bizim evde en çok kakaolu ya da çikolatalı pasta yapılır çünkü benim kızlarım kakaolu pastayı çok seviyorlar. Bu yüzden sık sık yaparım. Kızlarıma yaparken elim alışmış, eve gelen misafirlerime de hemen hazırlayıp sunuyorum. İlk başta kakaolu pastanın yapılması zor geliyordu, ancak artık çok rahat bir şekilde yapabiliyorum. Şimdi sizinle kakaolu pasta yapalım. Kakaolu Pasta Tarifi Malzemeleri Keki İçin
Kreması İçin Gereken Malzemeler
Kakaolu Pasta Nasıl Yapılır? İlk önce kekimizi yapmaya başlayalım. Kek için yumurta ve şekeri bir kabın içine alıp çırpalım. Sonra üzerine sütü ilave edip çırpmaya devam edelim. Daha sonra kakaoyu ekleyelim ve çırpma işlemine devam edelim. Vanilya, kabartma tozu ve unu da ilave edip hepsini güzelce çırpalım. İstediğiniz bir kek kalıbını yağlayıp, hamuru içine boşaltalım ve her tarafına gelecek şekilde iyice yayalım. Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırına sürelim ve kekimiz pişene kadar biz de kremasını hazırlayalım. Kreması için bir tencerenin içine yumurta, nişasta, un, kakao ve şekeri koyup karıştıralım. Sonra sütü ilave edip ocağa alalım ve kısık ateşte karıştırarak pişirelim. Kaynamaya başladıktan sonra vanilya ve yağı da ekleyip yağ eriyene kadar pişirelim. Ardından soğuması için bir kenara alalım. Kekimizi kontrol edip, içi pişmiş ve üzeri kızarmış ise fırından alalım. Biraz soğuduktan sonra kek kalıbını temiz bir tepsinin içine ters çevirelim. Ekmek bıçağı ile keki ortadan ikiye bölelim. (Bu işlemi iplik yardımıyla da yapabilirsiniz.) Kekin yarısını pastayı yapacağımız bir kabın içine alalım ve hazırladığımız sosun yarısını kekin üzerine boşaltalım. Her tarafına iyice yayalım. Daha sonra kalan yarıyı da pastanın üzerine kapatalım ve sosun kalan kısmını da üzerine dökelim. Sonra pastanın her tarafını kaplayacak şekilde sosu yayalım. Biraz buzdolabında bekletelim. Ardından istediğiniz gibi süsleyerek servis yapabilirsiniz. Ekstra Bilgiler ve İpuçları Kakaolu pastanın lezzeti, kullanılan malzemelerin kalitesine bağlıdır. Taze yumurta, kaliteli kakao ve gerçek vanilya kullanmanız, pastanızın lezzetini artıracaktır. Ayrıca, kekin daha nemli ve lezzetli olmasını istiyorsanız, kekin iki katı arasında bir miktar süt veya meyve suyu gezdirebilirsiniz. Pastanızı süslemek için taze meyveler, çikolata parçaları veya hindistancevizi kullanabilirsiniz. Ayrıca, pastanın üzerine pudra şekeri serpebilir veya çikolata sosu dökebilirsiniz. Misafirlerinize daha şık bir sunum yapmak için pastayı dilimleyerek servis tabaklarına yerleştirebilir ve her dilimin üzerine bir parça taze nane yaprağı ekleyebilirsiniz. |