Çikolatalı Bisküvili Pasta Çikolatalı bisküvili pasta, zaman sıkıntısı çeken ancak lezzetli tatlılar yapmak isteyenler için mükemmel bir tariftir. Kısa sürede hazırlanabilen bu pasta, özellikle çocuklar tarafından çok sevilir. Hafif olması nedeniyle herkesin tercih edebileceği bu pasta, aynı zamanda ekonomik malzemelerle yapılır. İşte çikolatalı bisküvili pastanın yapılışı: Çikolatalı Bisküvili Pasta Malzemeleri
Sosu İçin
Çikolatalı Bisküvili Pasta Nasıl Yapılır? 1. Orta boy bir kabın içerisine bisküvileri ezerek koyun. Bisküvilerin iyice ezilmesinin ardından diğer malzemeleri hazırlayın. 2. Muzları yıkayın, kabuklarını soyun ve ince dilimler halinde doğrayın. Hazırladığınız muzları bisküvilerin içerisine ilave edin. 3. Kakao ve pudra şekerini karışıma ekleyin ve iyice karıştırın. 4. Ayrı bir tavada tereyağını eritin ancak fazla kızartmamaya özen gösterin. Eritilmiş tereyağını karışıma ilave edin. 5. Ceviz içini ve sütü de ekleyerek karışımı iyice yoğurun. 6. Yoğurma işlemi bittikten sonra buzdolabı poşetini bir tepsi üzerine serin. Karışımı poşetin üzerine dökün ve düzeltin, kenarlarını bastırarak yuvarlak şekil vermeye çalışın. 7. Pastayı buzdolabında yaklaşık 2 saat bekletin. 8. Bekleme süresi bittikten sonra pastayı buzdolabından çıkarın ve sosunu hazırlayın. 9. Sos için kremayı küçük bir tencereye koyun ve ısınmaya başlayınca bitter çikolatayı ekleyerek karıştırın. Çikolata eridikten sonra ocağı kapatın. 10. Hazırladığınız sosu buzdolabından çıkarttığınız pastanın üzerine gezdirin. 11. Üzerine yeşil fıstık serpiştirerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. Ekstra İpuçları
Besin Değerleri Çikolatalı bisküvili pasta, karbonhidrat, yağ ve protein açısından zengin bir tatlıdır. İçerdiği ceviz, sağlıklı yağlar ve protein sağlar. Ancak kalori açısından yüksek olduğu için ölçülü tüketilmesi önerilir. |