Çilekli Pasta Çilekli pasta, pastacılığın en sevilen ve popüler türlerinden biridir. Çilek, pastalara hem estetik bir görünüm kazandırır hem de eşsiz bir lezzet katar. Özellikle çocukların favori meyvelerinden biri olan çilek, çocuklu evlerde sıklıkla yapılan pastaların başında gelir. Çilek ile yapılan birçok pasta türü bulunur. Çilekli muhallebiler, kekler ve tartlar en çok tercih edilen türlerdendir. Çilekli pastalar arasında çok kolay ve pratik tarifler olduğu gibi, biraz daha uğraştırıcı ve zaman alıcı tarifler de mevcuttur. Ancak, emeklerinize değecek tariflerdir. Sevdiklerinize özel günlerde, doğum günlerinde ve yılbaşı gibi özel kutlamalarda çilekli pasta yapabilirsiniz. Çilek, kek hamurunda kullanılabileceği gibi süslemelerde veya pastaların soslarında da tercih edilebilir. Pasta arasına çilek püresi ve şekerle karamelize edilmiş sos ekleyebilir veya üzerine çilek dilimleriyle kaplayabilirsiniz. Her durumda mükemmel lezzetler elde etmenizi sağlayacak tariflerdir. Şimdi lezzetli bir çilekli pasta tarifine göz atalım. Çilekli Pasta Yapımı İçin Gerekli Malzemeler Keki İçin
İç Krema Harcı İçin
Dış Kreması İçin
İçi ve Üzerinin Süslemesi İçin
Çilekli Pasta Nasıl Yapılır? Çilekli pasta yapımında ilk olarak kekin hazırlanması gerekir. Kek için yumurtanın beyazları ve sarıları birbirinden ayrılır. Yumurtanın sarısı bir kaba, beyazı ise başka bir kaba alınır ve şeker her iki kaba eşit şekilde paylaştırılır. İki kapta da ayrı ayrı iyice çırpılır. Ardından yumurta sarılarına nişasta eklenir ve tekrar çırpılır. Daha sonra çırpılmış yumurta beyazları da karışıma eklenir ve çırpılarak tüm malzemeler birbirine yedirilir. Limon suyu ve sıcak su eklenip bir süre çırpıldıktan sonra un ve kabartma tozu elenerek eklenir ve tekrar çırpılır. Pürüzsüz bir kek hamuru elde edilir. Yağlanmış kek kalıbına hamur alınır ve 170 derecede kırk dakika boyunca pişirilir. Kırk dakika sonunda fırından alınarak soğumaya bırakılır. Bu esnada iç kreması hazırlanır. İç krema için bir tencereye yumurta sarısı, un, nişasta ve toz şeker konulur ve kaynayana kadar karıştırılır. Kaynayınca içerisine tereyağı ve vanilya eklenerek ocağın altı kapatılır. Mikserle beş dakika kadar çırpılır. Dış krema için sıvı krema, pudra şekeri ile mikserle koyulaşıncaya kadar çırpılır. Soğuyan kek ikiye kesilir ve iç krema kekin üzerine dökülür. Ardından çileklerin yarısı dilimlenerek krema üzerine eklenir. Pastanın diğer yarısı konulur ve bu defa dış krema eklenir. Bir kısmı krema sıkma torbasına konularak üzeri süslenir. Kalan çilekler dilimlenerek eklenir ve bir su bardağı çikolata rendesi pastanın üzerine serpiştirilir. Bir saat kadar dinlendirilir ardından servis edilir. Bu tarifi doğum günlerinde ve özel günlerde misafirlerinize rahatlıkla yapabilirsiniz. Emin olun hepsinden tam not alacaksınız. |