Meyveli Pasta Meyveli pasta, küçük büyük herkesin severek tükettiği ve farklı meyvelerle hazırlanan bir tatlıdır. Pasta seçiminde en çok tercih edilen türler arasında meyveli ve çikolatalı pastalar öne çıkmaktadır. Yaş pasta, günlük yaşamda severek tüketildiği gibi doğum günleri, özel günler ve düğünlerde de sıkça hazırlanan bir yiyecektir. Meyveli pasta, hem görünüm hem de lezzet olarak geniş bir kitleye hitap eden bir tatlıdır. Meyveli pastalarda en çok kullanılan meyveler arasında kivi, çilek, portakal ve muz bulunmaktadır. Hazırlanan pandispanya kekinin arasına krema ve çeşitli meyveler eklenerek lezzetli bir pasta yapılabilir. Meyveli pastaları dışarıdan hazır alabileceğiniz gibi evinizde de kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Ayrıca sevdiklerinize sürpriz yaparak onları sevindirebilirsiniz. Meyveli pasta hazırlamak oldukça kolaydır, ancak meyveleri dizim aşamasında biraz dikkat gerektirebilir. Kendi hazırladığınız lezzetli pasta ile çocuklarınızı, eşinizi ve sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. Pandispanya kekini hazırlamak zor gibi görünse de doğru malzemeler ve tekniklerle dışarıdaki hazır pastalardan daha lezzetli tatlar elde etmek mümkündür. Meyveli Pastanın Keki İçin Gerekli Olan Malzemeler
Kreması İçin Gerekli Malzemeler
Pastayı Süslemek İçin Gerekli Malzemeler
Meyveli Pasta Nasıl Yapılır? İlk olarak, iki ayrı kabın içerisine yumurtaların aklarını ve sarılarını ayıralım. Yumurta aklarının olduğu kabın içerisine toz şekerin yarısını ekleyerek mikserle kar haline gelinceye kadar çırpalım. Diğer kalan toz şekeri de yumurta sarısının üzerine dökelim ve mayonez kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpalım. Ardından yumurta sarısının bulunduğu karışıma sıcak suyu, buğday nişastasını, kabartma tozunu, vanilyayı ve unu ekleyip birkaç dakika mikserle çırpalım. Tahta kaşık yardımıyla kar haline gelen yumurta aklarını diğer karışımın içerisine yavaşça ve söndürmeden karıştıralım. Hazırladığınız kek karışımını yağlanmış kelepçeli kalıba dökelim ve önceden 150 derecede ısıtılmış fırında pişirelim. Pişirdiğiniz pastanın kekini fırından alalım ve üzerine nemli bez örterek ılınması için bir kenara kaldıralım. Meyveli pastanın kremasını hazırlamak için derin bir tencere alalım ve içine sütü, toz şekeri, unu, nişastayı ve vanilyayı ekleyip orta derece ısıda çırpma teliyle karıştırarak koyu kıvam alana kadar pişirelim. Hazırlanan krema soğuduğunda içerisine toz krem şantiyi ekleyip mikserle çırpalım. Eğer krema koyu kıvamda olursa bir miktar soğuk süt ekleyebilirsiniz. Pastanın kekini enlemesine ortadan ikiye keselim ve alttaki parçaya bir miktar kremayı eşit şekilde sürelim. Daha sonra muz, kivi ve portakalı ince dilimler halinde kesip kekin arasına dizelim. Diğer keki üzerine kapatalım ve kalan kremayı pastanın üstüne ve yanlarına yayarak sürelim. Hindistan cevizi ve çekilmiş fındığı karıştırarak pastanın kenarlarına serpelim. Kalan meyveleri pastanın üzerine düzgün bir dizaynla yerleştirip çilekleri isterseniz ikiye keserek isterseniz bütün olarak ortasına yerleştirelim. Hazırladığınız meyveli pastayı buzdolabında yaklaşık 2-3 saat kadar dinlendirin ve servis yapın. Afiyet olsun. |