Pasta Pasta, oldukça geniş bir kavramdır ve damak tadına göre farklı malzemeler kullanılarak yapılabilir. Genellikle şeker, yumurta, un, kabartma tozu, vanilya, krema türleri ve meyve sosları gibi malzemelerle hazırlanır. Pasta kavramı, çok çeşitli tarifleri içermektedir. Bazı yaygın pasta çeşitleri şunlardır:
Pasta yapımı tamamen sizin damak tadınıza ve becerilerinize göre şekillenebilir. Meyveli, çikolatalı, kakaolu veya sade birçok çeşidi yapılabilir. Özellikle özel günlerde kalpli pastalar tercih edilirken, küçük çocukların doğum günlerinde yaş sayısına göre pasta yapılabilir. Rakam kalıplar kullanılarak veya araba şeklinde pastalar hazırlanabilir. Özellikle küçük çocuklar için çizgi film karakterleri şeklindeki pastalar, doğum günlerinde çok beğenilerek yaptırılır. Daha pratik olan çikolatalı kekler ve meyveli pastalar ise günlük tatlı ihtiyacını karşılamak için yapılabilir. Kadınlar, mevlit okuttuklarında, gün yaptıklarında ve ev gezmelerinde birkaç çeşit pasta yaparak çayla sunabilirler. Cocostar Pasta Cocostar pasta, hem görünüşü hem de tadı ile gönlünüzde taht kuracak bir pasta türüdür. Herkes tarafından çok sevilen bu pasta, kek ve krema yapılarak hazırlanır. İçerisinde bol miktarda Hindistan cevizi bulunur ve bu da çok lezzetli olmasını sağlar. Ayrı bir tat katarak damağınızda hoş bir tat bırakır. Günlük misafirleriniz ve aileniz için gönül rahatlığı ile yapabileceğiniz tariflerden biridir. Çok ağır olmayan, sütlü olduğu için hafif bir pasta türüdür. Cocostar Pasta Yapımı İçin Gerekli Malzemeler
Keki Islatmak İçin
Kreması İçin
Cocostar Pasta Nasıl Yapılır? Yirmi beş otuz dakika gibi kısa bir sürede yapılabilecek olan bu tatlının ilk olarak kek malzemeleri hazırlanır. Keki için ilk olarak yumurta ve şeker çırpılır. Köpük haline gelene kadar çırpmak gerekir. Ardından sıvı yağ, vanilya, yoğurt, süt ve kakao eklenir. Bir süre çırpılır ve ardından un ve kabartma tozu elenerek eklenir ve tekrar çırpılır. Karışım kalıba konulup 180 derece fırına verilir. Yirmi dakika kadar pişirilir. Bu esnada krema hazırlanır. Krema için süt, irmik, şeker ve margarin tencereye alınır ve ocakta pişirilir. Sık sık karıştırmak gerekir. Kaynadıktan sonra beş dakika kadar daha ocakta tutulur. Sonra ocaktan alınır ve vanilya ile Hindistan cevizi eklenerek iyice çırpılır. Pürüzsüz bir kıvam elde edilmelidir. Bu süre zarfında kek pişmiş olacaktır. Kek fırından çıkınca süt ve kakao karıştırılarak kekin her tarafı ıslatılır. Üzerine krema eklenir. Üzeri, isteğe bağlı olarak meyve parçaları veya çikolata sosları ile süslenir. Ardından bir saat kadar dinlendirilip servis edilir. Afiyet olsun. |