Muzlu Rulo Pasta Tarifi Muzlu rulo pasta, farklı ve lezzetli bir pasta yapmak isteyenler için mükemmel bir tercih olabilir. Canınız pasta çektiğinde kolayca yapabileceğiniz bu pasta, özel günlerinizde konuklarınıza sunmak için harika bir seçenek olacaktır. Pasta tarifleri listenizde mutlaka yer alması gereken bu tarifi denedikten sonra vazgeçemeyeceksiniz. Muzlu Rulo Pasta Malzemeleri Pandispanya Hamuru İçin
Ara Kreması İçin
Üst Kreması İçin
Rulo Pastanın Arası İçin
Muzlu Rulo Pasta Nasıl Yapılır? Öncelikle pastanın hamurunu hazırlamak için geniş bir kabın içerisine yumurtaları ve toz şekeri ilave edip mikser yardımıyla yaklaşık 3 dakika çırpın. Daha sonra kabın içerisine kabartma tozu, vanilya ve sıcak suyu ilave ederek azar azar unu da ekleyin ve mikserin düşük ayarında çırpmaya devam edin. Çırpma işlemi tamamlandıktan sonra kare bir fırın tepsisine yağlı kâğıt serin ve üzerine pandispanya hamurunu dökerek tepsinin her tarafına eşit kalınlıkta yayılmasını sağlayın. Önceden ısıtılmış 180°C fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Pişen hamuru fırından çıkarın ve pandispanya hamuru ılıdıktan sonra altında bulunan yağlı kâğıt ile sararak iyice soğumasını bekleyin. Pastanın hamuru soğurken geniş bir tencerenin içerisine süt ve nişastayı ilave edin, ocağın altını açın ve krema topaklanmaması için sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirin. Krema kaynamaya başladıktan sonra içerisine toz şekeri ve margarini ekleyin ve üç dakika daha pişirip ocağın altını kapatın. Krema iyice soğuduktan sonra, yağlı kâğıt ile sardığınız pandispanya hamurunu açarak üzerine kremanın tamamını yayın. Bir adet muzu kabuğunu soyduktan sonra arka arkaya gelecek şekilde hamurun içerisine yerleştirin ve yağlı kâğıt olmadan hamuru yeniden rulo şeklinde sarın. Ayrı bir kabın içerisine bir su bardağı süt ve bir paket krem şantiyi mikser ile iyice koyulaşıncaya kadar çırpın ve rulo şeklinde sardığınız pastanın üzerine eşit miktarda, açık yer kalmayacak şekilde sürün. Muzlu rulo pastanızın üzerini damla çikolata veya çikolata sosu ile dilediğiniz şekilde süsleyin ve buzdolabında yarım saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. |
Reşad
26 Temmuz 2024 CumaBu muzlu rulo pastayı yaparken pandispanya hamurunu sardıktan sonra neden iyice soğumasını beklememiz gerekiyor?
Cevap yazAdmin
26 Temmuz 2024 CumaSevgili Reşad,
Pandispanya hamurunu sardıktan sonra iyice soğumasını beklememizin birkaç önemli nedeni var. İlk olarak, hamur sıcak olduğunda daha kırılgan olabilir ve rulo yaparken çatlama riski taşır. İyice soğuduğunda ise daha esnek hale gelir ve daha kolay şekil alır. İkinci olarak, dolgu malzemelerini eklediğinizde sıcak pandispanya dolgunun erimesine ve akmasına neden olabilir. Bu da pastanın şeklini ve tadını olumsuz etkileyebilir. Bu yüzden sabırlı olup pandispanyanın tamamen soğumasını beklemek, mükemmel bir sonuç elde etmenizi sağlar.
Afiyet olsun!