İncirli Pasta İncirli Pasta, hem hafif hem de sağlıklı bir lezzet arayanlar için mükemmel bir alternatiftir. Günümüzde ev hanımları, uzman şeflerin pastane tariflerini aratmayacak kadar leziz pastalar hazırlamaktadır. Bu pastalar arasında, şahane lezzeti ile öne çıkan incirli pastayı siz de evinizde kolayca hazırlayarak, kabul günlerinde veya canınız tatlı çektiğinde sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. İncirli Pasta İçin Gerekli Malzemeler Keki için
Kreması için
Üzeri için
İncirli Pasta Nasıl Yapılır? İncirli Pasta hazırlığına ilk olarak kek hamurunu yaparak başlayalım. Karıştırma kabımıza öncelikle oda ısısında bekletilmiş 1 adet yumurtayı kırdıktan sonra üzerine toz şeker ilave ederek bir çırpıcı yardımıyla karışımı köpük köpük olana kadar çırpalım. Daha sonra çırpılan şeker ve yumurtaların üzerine 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu ve elenmiş unu azar azar eklerken karışımı çırpmaya devam edelim. Akışkan ve pürüzsüz bir kek hamuru elde ettikten sonra, hamurun içine doğranmış kuru incirleri ve dövülmüş cevizi ekleyip karıştıralım. Hazırladığımız hamuru, önceden yağlayıp un serptiğimiz yuvarlak bir borcama dökelim. Önceden ısıtılmış 185 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirip fırından çıkararak soğumaya bırakalım. Ardından, incirli pastanın kremasını hazırlamak için uygun bir tencereye pirinç ununu ilave edip kısık ateşte hafifçe renk değiştirene kadar kavuralım. Kavrulan pirinç ununun üzerine toz şeker ve soğuk sütü yavaş yavaş ekleyip sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim. Muhallebi kıvam aldıktan sonra içine tereyağı ekleyip erimesini sağlayalım ve tencereyi ocaktan alarak vanilyayı ilave edelim. Muhallebiyi soğumaya bırakırken, üzerinin kaymak tutmaması için ara sıra karıştıralım. Soğuyan kekimizi düz bir servis tabağına çıkaralım ve üzerine yarım çay bardağı süzme bal dökerek keki yumuşatalım ve lezzetlendirelim. Soğuyan muhallebiyi incirli pastanın üzerine ve kenarlarına düzgün bir şekilde yayalım. Üzerini damla çikolata ve dövülmüş ceviz veya fıstıkla süsledikten sonra buzdolabında birkaç saat bekletelim. Dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. |