Kalpli Pasta Kalpli pasta, özellikle özel günlerde sıkça yapılan ve görsel açıdan estetik bir değer taşıyan bir pastadır. Özellikle Sevgililer Günü'nde en çok tercih edilen pasta türlerindendir. Yine evlilik teklifi sırasında şık bir masada mutlaka bir kalpli pasta bulunur. Sevgililer arasında doğum günü, yılbaşı, evlilik yıl dönümleri de kalpli pasta ile kutlanan özel günlerdir. Kalpli pasta, yaş pastalar ile aynı malzemeler kullanılarak hazırlanır; ancak bu pastanın farkı kalp şeklinde olmasıdır. Damak tadına göre çikolatalı, muzlu, çilekli olarak yapılabilir. Daha anlamlı bir görünüm için krem şantisini kırmızı gıda boyası ekleyerek kırmızı renkte hazırlamak mümkündür. Şimdi kırmızı bir kalpli pasta tarifine göz atalım. Kalpli Pasta Yapımı İçin Gerekli Malzemeler
Kalpli Pasta Nasıl Yapılır? İlk olarak kekin hazırlanması gerekmektedir. Kek için öncelikle yumurta ile şeker derin bir kaba alınır ve mikser ile köpürene kadar çırpılır. Yumurtalar köpürdüğünde üzerine sıvı yağ, süt ve şeker eklenir ve tekrar çırpılır. Un, kabartma tozu ve vanilya süzgeçten elenerek kaba eklenir ve tekrar çırpılmaya devam edilir. Kek hamurunun da kırmızı olmasını isterseniz, içerisine birkaç damla gıda boyası ekleyebilirsiniz. Kalpli kek kalıbınızı iyice yağlayın ve ardından un serpiştirin. Kek hamurunu kalıba aktararak önceden ısıtılmış 180 derece fırına verin. Kekinizin iyi kabarması için ilk 25 dakika kadar fırın kapağını açmayın. Ardından kontrollü bir şekilde pişirin. Pişen keki fırından alın ve soğumaya bırakın. Kek soğurken, krem şantiyi bir su bardağı süt ile çırpın, gıda boyasını ekleyin ve tekrar çırpın. Hazırladığınız krem şantiyi dolaba koyun. Kek soğuduktan sonra kalıptan çıkarın ve ip ile ikiye kesin. Hazırladığınız krem şantiyi kekin arasına sürün ve damla çikolataları üzerine serpiştirin. Ardından ikinci katı koyun ve tekrar krem şanti sürün. Çilekleri ince ince dilimleyin ve pastanın üzerini süsleyin. Son olarak çikolatayı benmari usulü eritin ve pastanın üzerine çizgiler şeklinde gezdirin. Pastanız hazır. Afiyet olsun. |