Gelin pastası, sütlü ve hafif bir tatlı türüdür. Yapımı oldukça kolay olan bu pasta, özellikle dinlenmesi gerektiği için ani gelen misafirlere hemen ikram edilemeyebilir. Ancak, önceden hazırlanıp buzdolabında bekletildiğinde, lezzeti daha da artar. Gelin Pastası Malzemeleri
Keki Islatmak İçin
Muhallebisi İçin
Üzeri İçin
Gelin Pastası Nasıl Yapılır? Pasta yapımına yumurta ve şekeri çırparak başlıyoruz. Yumurta ve şeker köpürene kadar çırpıyoruz. Köpüren yumurta ve şekerin üzerine vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Karışım kıvama geldikten sonra, yağlanmış bir borcama kek hamurunu döküyoruz. Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında kekimizi pişiriyoruz. Kek piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan kekimizi hazırladığımız şeker ve süt karışımıyla ıslatıyoruz. Kek süt karışımını tamamen içine çekerken, muhallebiyi hazırlamaya başlıyoruz. Orta ateşte bir tencereye süt, toz şeker, un, nişasta ve vanilyayı koyup koyulaşana kadar pişiriyoruz. Muhallebi koyulaştıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan muhallebiye krem şantiyi ekleyip mikserle çırpıyoruz. Krem şantili muhallebiyi kekin üzerine yayıyoruz. Buzdolabında 3-4 saat soğumaya bırakıyoruz. Servis yapmadan önce üzerine Hindistan cevizi, ceviz ve fındıkla süsleyebilirsiniz. Kesip servis tabağına alarak misafirlerinize sunabilirsiniz. Afiyet olsun. |
Erdinç
23 Temmuz 2024 SalıGelin pastasını önceden hazırlayıp buzdolabında bekletmek mi daha iyi oluyor? Ani gelen misafirler için dinlenme süresi sorun yaratıyor mu?
Cevap yazAdmin
23 Temmuz 2024 SalıErdinç, gelin pastasını önceden hazırlayıp buzdolabında bekletmek genellikle iyi bir fikir olabilir. Pastanın dinlenme süresi, lezzetinin daha iyi oturmasına ve kıvamının daha güzel olmasına yardımcı olur. Ani gelen misafirler için de hazırda bekleyen bir pastanız olması, size zaman kazandırır ve misafirlerinizi memnun eder. Ancak, pastanın taze kalması için çok uzun süre buzdolabında bekletmekten kaçınmak gerekir. Ideal olarak, bir veya iki gün önceden hazırlamak en iyisi olabilir.