Öncelikle kremayı hazırlamak için tencerenin içerisine sütü, toz şekeri, unu, nişastayı ilave edip ocağın üzerine alalım ve orta dereceli ateşin üzerinde devamlı karıştırarak pişirelim. Krema piştikten sonra soğuması için kenara alalım, bu arada soğuk süt ile toz krem şantiyi derin bir kâsenin içinde koyulaşıncaya kadar çırptıktan sonra soğuyan kremanın içine katarak karıştıralım.
Daha sonra kremayı dinlenmesi için buzdolabına kaldıralım. Köstebek pastanın kekini hazırlamak için derin bir kabın içinde yumurta ile toz şekeri beyazlaşıp krema halini alıncaya kadar mikser ile çırpalım. Ardından sıvı yağı, sütü ekledikten sonra hafif ayarda çırpalım. En son unu, kabartma tozunu ve kakaoyu ilave edip karıştırın. Fırını 180 dereceye ayarlayarak ısınması için bırakalım, kek kalıbını içerisine hamuru döküp ısınan fırında kapağını hiç açmadan pişirelim. Kek pişip soğuduktan sonra kenarlarından 2 cm'lik kısım bırakıp içini kaşık ile oyalım. Çıkan kek parçalarını tabağa alalım. Daha sonra muzları kekin oyulan kısmına yerleştir ve üzerine kremayı tepecik şeklinde yapalım. Kalan kekleri tepeceğin üzerini kaplayın ve dilimleyerek servis tabağına alın.
Afiyet olsun.
- 3 adet kakaolu baton kek
- 200 ml sıvı krema
- 1 paket kakaolu yaprak mısır gevreği
- 1 adet bitter çikolata
Basit Kozalak Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Öncelikle sıvı kremayı küçük bir tencerenin içerisine ilave ederek ısıtalım ve daha sonra içine bitter çikolatayı kırarak atalım. Kremanın içinde çikolatalar eriyinceye kadar karıştıralım. Daha sonra hazır olarak aldığınız kakaolu kekleri kabın içine ufalayın. Krema ılıyınca ufalanan kekler eklenir, ardından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın tabağa dizin. Daha sonra bu topları buzdolabında yaklaşık yarım saat kadar dinlendirin. Dolapta dinlenen parçaları mısır gevreğine batırarak kozalak şeklini verelim. İşlem bitince servis yapalım.
Afiyet olsun.