Burçak Pastası
Burçak pastası: pastanelerde satılan yaş pasta sevmeyenler için gayet hafif lezzetli ve yapımı kolay bir pastadır. Pötibör bisküvi ile yapılan pasta kadar pratik ve benzerdir. Genelde tepside hazırlanan bu pastayı porsiyon halinde sunuma hazırlamak göze daha çok hitap edecektir. Beş çaylarında, çocuğunuzun ya da sizin tatlı krizlerinde yirmi dakikada hazırlayacağınız bu pastanın tarifini sizlerle paylaşacağım.
Burçak Pastası malzemeleri- İki paket kare burçak bisküvi
- Bir su bardağı süt (Puding için)
- Bir küçük kâse süt (Bisküvileri ıslatmak için)
- Damla çikolata
- Bir paket sade krem şanti
- Hindistan cevizi
- Çikolata sosu
Burçak Pastası Nasıl Yapılır?
Öncelikle bir bardak soğuk süt ile krem şantimizi çırpıp kıvama gelmesi için buzdolabında bekletelim. Krem şantimiz kıvama geldikten sonra, bisküviler üç kat olacak şekilde aralarına krem şanti ve çikolata koyularak üst üste kapatılır. Kapatılan pasta porsiyonları süte batırılarak kenarları krem şanti ile kapatılır. Üzerine Hindistan cevizi dökülerek buzdolabında 2-3 saat dinlendirilerek servise sunulur.
Afiyet olsun.
19.01.2024 15:54:54
Burçak Pastası ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|