Damla çikolatalı yaş pasta için ilk olarak kek hamurunu yapmak gerekir. Keki için bir buçuk su bardağı şeker derin bir kaba alınır ve üzerine yumurtanın biri kırılarak mikser ile çırpılır. Diğer yumurtalar da tek tek eklenerek çırpılır. Yumurtalar köpürene kadar çırpılır. Ardından bir su bardağı sıvı yağ, bir buçuk su bardağı süt eklenerek çırpılır. Kakao, un, kabartma tozu ve vanilya süzgeç ile elenerek eklenir.
Ardından mikser ile iyice çırpılır ve kelepçeli kek kalıbı iyice yağlanarak üzerine un serpilir. Fazla unu döküldükten sonra kek hamuru kalıba eklenir. Önceden ısıtılmış olan yüz seksen derecede fırına verilir. Yaklaşık yarım saat kadar sonra kontrollü bir şekilde pişirilir. Kek fırında pişerken krem şanti yarım su bardağı süt ile çırpılır. Buzdolabına konulur. Kek fırından çıkarılınca soğuması için bir süre bekletilir ve ardından kalıptan çıkarılır. Kalıptan çıkarılan kek ortadan ikiye ip yardımı ile kesilir ve ilk katına krem şanti sürülür ve bir su bardağı damla çikolata serpilir. İkinci kat kek konulur. Tekrar krem şanti sürülür ve pastanın etrafı da krem şanti ile süslenir, üzeri için muz ve çilekler dilimlenir. Pastanın üzerine dizilir. Bitter çikolata benmari usulü eritilir ve meyvelerin üzerine gezdirilir. Pastanız hazır, afiyet olsun.