Meyveli Pasta

Meyveli Pasta, küçük büyük herkesin severek en çok yediği pasta çeşitlerin birisi de farklı meyvelerle hazırlanmış olan pastadır. Herkesin pasta seçimi konusunda ve damak lezzeti bakımından en çok meyveli ve çikolatalı pasta tüketilmektedir. Yaş pasta günlük yaşantımızda sevilerek tüketilirken aynı zamanda doğum günlerinde, özel zamanlarda ve düğünlerde en sık olarak hazırlanan yiyecektir.
Meyveli pasta hem görünüm hem de lezzet olarak herkese hitap eden bir tatlı türüdür. Çoğunlukla meyveli pastalarda en çok yakışan meyveler kivi, çilek, portakal ve muzdur. Hazırlanan pandispanya kekinin arasına kremadan sonra farklı lezzetteki birkaç meyvenin birleşimiyle hazırlanırken, kremanın içerisine de bu meyvelerden ekleyerek pastalarda kullanabilirsiniz. Meyveli pastaları dışarıdan hazır alabileceğiniz gibi kendinizde evinizde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Ayrıca sevdiklerinize hiç beklemediği bir anda meyveli pasta hazırlayarak onları hem sevindirip hem de şaşırtabilirsiniz. Meyveli pastaları hazırlaması oldukça kolaydır, ancak meyveleri dizim aşamasında sizi biraz yorabilir. Ama kendi hazırladığınız o lezzetli pasta ile çocuklarınızı, eşinizi ve sevdiklerinizi sevindirebilirsiniz. Herkes pandispanya kekini hazırlamaktan biraz korkar, fakat doğru malzemeler kullanarak ve işlemi doğru olarak yaptığınız zaman dışarıdaki hazır meyveli pastalardan çok daha lezzetli tatlar hazırlamak mümkündür.

Meyveli Pastanın Keki İçin Gerekli Olan Malzemeleri

v>
  • 4 adet yumurta
  • 3 çorba kaşığı buğday nişastası
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilya

Kreması için

  • 3 su bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı buğday nişastası
  • 4 çorba kaşığı toz şeker
  • 2,5 çorba kaşığı un
  • 2 paket vanilya
  • 1 paket toz krem şanti

Pastayı Süslemek için

  • 2 adet kivi
  • 2 adet portakal
  • 4 adet çilek
  • 1 adet muz
  • 1 çay bardağı Hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı çekilmiş fındık
Meyveli Pasta Nasıl Yapılır?

İlk önce iki ayrı kabın içerisine yumurtanın aklarını ve sarılarını birbirinden ayıralım. Daha sonra yumurta aklarının olduğu kabın içerisine toz şekerin yarısını ekleyerek mikser yardımıyla kar haline gelinceye kadar iyice çırpalım. Diğer kalan toz şekeri de yumurta sarısının üzerine dökelim, aynı mayonez kıvamına gelinceye kadar yine mikserle iyice çırpalım. Ardından yumurta sarısının bulunduğu karışımı içerisine sıcak suyunu, buğday nişastasını, kabartma tozunu, vanilya ve unu ilave ettikten sonra yaklaşık birkaç dakika kadar mikserle iyice çırpalım. Elinize tahta kaşık alın ve kar haline gelen yumurta aklarını, diğer karışımın içerisine yavaş bir şekilde ve söndürmeden karıştıralım. Hazırladığınız kek karışımını kelepçeli olan kalıbın içerisini ve kenarlarını yağladıktan sonra dökelim ve önceden 150 derecede ısıtılmış olan fırında pişirelim.

Pişirdiğiniz pastanın kekini fırından alalım ve üzerine nemli bezle örttükten sonra ılınması için bir kenara kaldıralım. Meyveli pastanın kremasını hazırlamak için derin bir tencere alalım ve içine sütü, toz şekeri, unu, nişastayı, vanilyayı ekledikten sonra orta dereceli ocağın üzerine alalım ve çırpma teliyle karıştırarak koyu kıvam alıncaya kadar pişirelim. Hazırlanan pastanın kremasını soğuması için bırakalım. Pastanın kreması soğuyunca içerisine toz krem şantiyi ekleyelim ve mikserle iyice çırpalım. Eğer krema koyu kıvamda olursa açmak için bir miktar soğuk süt ekleyebilirsiniz. Pastanın kekini enlemesine olacak şekilde ortadan ikiye keselim ve attaki parçasına bir miktar kremayı eşit miktarda sürelim. Daha sonra muz, kivi ve portakalı ince dilimler halinde kestikten sonra kekin arasına istediğiniz gibi dizerek hazırlayın. Diğer keki üzerine kapatın ve kalan kremayı hem pastanın üzerini hem de yanlarını kapatacak şekilde yayarak sürün. Bu arada Hindistan cevizi ve çekilmiş fındığı kâsenin içerisinde karıştırdıktan sonra pastanın kenar kısımlarına serpin. En son kalan meyveleri pastanın üzerine düzgün bir dizaynla dizin ve ortasına çilekleri isterseniz ikiye keserek isterseniz bütün olarak yerleştirin. Hazırladığınız meyveli pastayı buzdolabında yaklaşık 2-3 saat kadar dinlendirin ve servis yapın.

Afiyet olsun.
27.01.2024 08:59:10
Meyveli Pasta ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Meyveli Pasta Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Meyveli Pasta"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Hazır Kekten Pasta

Hazır Kekten Pasta Tarifi, hazır kekler, yapması çok zor olan birçok tarifi kolay ve zahmetsiz bir şekilde hazırlamamızı sağlıyor. Sadece on dakikada çok lez...
Devamını Oku

Labneli Pasta Kreması

Labneli Pasta Kreması; Labne peyniri çıktığından beri hemen hemen her kadın almıştır herhalde evine çok kullanışlı lezzetli ve pratik bir peynir. Labne peyni...
Devamını Oku

Çikolatalı Çilekli Pasta

Çikolatalı çilekli pasta, Görüp de dayanabilen hiç kimse yoktur sanırım. Ağızları sulandıran bu pasta özellikle çocukların asla hayır diyemeyeceği bir pasta ...
Devamını Oku

Nişan Pastası

Nişan Pastası, özellikle bayanlar açısından kendi nişanlarında nişan pastasının görünüşü ve lezzetli olması büyük önem taşımaktadır. Birçok insan nişa...
Devamını Oku

Pudingli Bisküvili Pasta

Pudingli bisküvili pasta: Bisküvili pasta hem çikolata sosu ile hem de puding ile yapılır. Kolay ve lezzetli bir pasta türü olduğu için çok tercih edilir. An...
Devamını Oku

Prenses Pasta

Prenses Pasta, Lezzeti oldukça yerinde yapımı da kolay olan bu pastayı denemenizi tavsiye ediyorum. Misafirleriniz içinde yapabilirsiniz. Şimdi prenses ...
Devamını Oku

Kakaolu Pasta

Kakaolu Pasta, Türk mutfağı yemekleri kadar olduğu kadar, pastalar ve kekleriyle de meşhurdur. Pastalar ve de kekler mutfaklarımızda eksik olamayan lezzetler...
Devamını Oku

Çilekli Muzlu Pasta

Çilekli muzlu pasta, büyük küçük kimsenin hayır diyemeyeceği, görüntü olarak muhteşem bir şölen yaratan bir pasta tarifidir. Masalarda hoş bir görüntü y...
Devamını Oku

Gelin Pastası

Gelin pastası, bu pasta tarifi sütlü bir pasta çeşididir. Yapımı kolay bir pastadır. Ancak dinlenmesi gerektiği için ani gelen misafirlere hemen ikram edilec...
Devamını Oku

Pasta Kreması

Pasta kreması, pasta ya da keklerin içi ya da üzerin, süslemek için kullanılan, pastalara mükemmel lezzet katan ürünlerdir. Pasta kremaları marketlerde ...
Devamını Oku

Halleyli Pasta

Halleyli pasta, oldukça pratik çocuklar tarafından sevilen, büyüklerinde yemek için sabırsızca beklediği pasta tariflerinden biridir. Halley herkesin yakında...
Devamını Oku

Alman Pastası

Alman pastası, çocukları büyülemek onlara müthiş bir sürpriz hazırlamak için en kolay yollardan biri pasta tarifleridir. Alman pastası büyük küçük herke...
Devamını Oku

Pasta

Pasta, çok genel bir kavramdır, damak tadına göre farklı malzemeler kullanılarak yapılan genellikle şeker, yumurta, un, kabartma tozu, vanilya, krema tü...
Devamını Oku

Pasta Üstü Yazıları

Pasta üstü yazıları; insanlara mutlu ve özel günlerinde sevdiklerine duygularını ifade etmenin en özel imkânını sunar. Pasta denildiğinde nedense ilk ak...
Devamını Oku

Kolay Pasta Tarifleri

Kolay Pasta Tarifleri, Ani gelen misafirler için hemen kolay yapılan pasta çeşitleri vardır. Bu pasta çeşitlerin yapımı pratik ve kolay olduğu için bayanlar ...
Devamını Oku

Muhallebili Pasta

Muhallebili pasta, insanda tadı damağında bıraktıracak bir lezzete sahiptir. Özellikle miktarların yerinde konulduğu bir pasta, pastanelerde karşılaştığ...
Devamını Oku

Çilek Pasta

Çilek pasta, Çilek bir yaz meyvesidir. Faydaları çok fazla olan bu meyve birçok alanda kullanılır. Pastalarda kullanılır. Kozmetik ürünlerinde kremlerde, par...
Devamını Oku

Çilekli Pasta

Çilekli pasta, çok sevilen pasta türlerinden biridir. Çilek pastaları çok daha şık görünmesini sağlayan ve ayrıca eşsiz bir lezzet katan meyvedir. Özellikle ...
Devamını Oku

Çikolatalı Bisküvili Pasta

Çikolatalı Bisküvili Pasta, Zaman sıkıntısı çeken ama aynı zamanda enfes pastalar yapmak isteyen kadınlar için harika bir tarif olan çikolatalı bisküvili pas...
Devamını Oku

Baton Pasta

Baton Pasta, Tarihte insanların ilk ekmeği yapmaları ve sonrasında onu çeşitli malzemelerle tatlandırmaları pastacılığın başlangıcı sayılmaktadır. Eski Yunan...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Hazır Kekten Pasta
Labneli Pasta Kreması
Çikolatalı Çilekli Pasta
Nişan Pastası
Pudingli Bisküvili Pasta
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024