Öncelikle çırpma işlemi yapılacak olan kap içerisine yumurtalar kırılır. Birazcık karıştırıldıktan sonra toz şeker ilave edilir ve beraber iyice çırpılır. Daha sonra un kabartma tozu ve vanilya ilave edilir. Yarım çay bardağı suda eklenerek güzelce karıştırılır. İstenilen kıvama ulaşmış ise daha önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında kalıp içerisinde bor cam da uygun olur. Pişirilmeye bırakılır. Yarım saat pişirilmesi uygun olacaktır. Kek pişti ise soğuduktan sonra iki kat olabilmesi için yatay bir şekilde iki eşit parçaya bölünür. Kek öylece beklerken kreması hazırlanır.
Bir tencere içerisine un, şeker, vanilya ve süt konur dibine tutmaması için sürekli karıştırılır ve pişirilir. Soğuması beklenmeden kekin alt parçası üzerine yarısı yayılır. Ardından dilimlenmiş olan muzlar kek üzerinde düzenlenir. Daha sonra kremanın geri kalan kısmı kekin yapışkan olması açısından muzların üzerine dökülür. Kekin üst kısmı kapatılır bir miktar krema da oraya ilave edilir. En üst yüzeyi için krem şanti hazırlanır. Bir paket krem şanti tozu ve süt karıştırılır pişirilir. Piştikten sonra kekin üzerine dökülür ardından hazırlanmış olan çikolatalar ile süslenir afiyet olsun.