İlk olarak 3.
5 su bardağı sütü tencereye boşaltıyoruz. Daha sonra kakaolu pudingi içerisine boşaltıp, puding paketindeki tarife uygun olarak pişiriyoruz. Ardından puding soğumadan içerisine bitter çikolatamızı ilave edip 1 dakika kadar daha pişiriyoruz. Hazır olan pudingi bir kenara alıp üzerinin kabuk olmaması için arada bir karıştırıyoruz. Düz bir borcam tepsiye kedi dili bisküviden 1 sıra aralarında boşluk bırakmayacak şekilde diziyoruz. Daha sonra hazırladığımız kakaolu pudingin üçte biri kadarını boşaltıp her tarafına eşit miktarda olacak şekilde yayılmasını sağlıyoruz. Bu işlemi yaparken kaşığın dibini ıslatırsanız daha iyi sonuç alırsınız. Ardından üzerine bir sıra daha kedi dili döşüyoruz.
Ayrı bir tencerenin içerisine 2.
5 su bardağı süt alıyoruz. Üzerine vanilyalı pudingi boşaltıyoruz. Ardından portakal suyunu ve portakal kabuklarını ilave edip tarifine uygun olarak pişiriyoruz. Daha sonra, fazla soğutmadan kedi dilinin üzerine tamamını yayıyoruz. Tekrardan bir sıra kedi dili döşeyip, ayırdığımız kakaolu pudingi üzerine düzgün bir şekilde yayıp, üzerini kaşığın dibi ile düzeltiyoruz. En son üzerine fındık parçalarını bol bir şekilde serpiştiriyoruz. Hazır olan kedi dili pastamızı buzdolabının alt kısmında en az iki saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
- 1 çorba kaşığı granül kahve
- 4 adet yumurta
- 1 paket kakao
- 1 çay bardağı esmer toz şeker
- 50 gram çikolata
- 15 20 adet çikolatalı drajeler
- 1 çay fincanı su
İç Harcı için
- 1 paket çırpılmış Krema
- 1 çay kaşığı sıcak su
- 2 çorba kaşığı likör ile ıslatılmış granül kahve
- 1 çorba kaşığı pudra şekeri
Kahve Aromalı Çikolatalı Pasta Nasıl Yapılır?
Çikolatayı parçalayıp küçük bir tencerenin çerisinde su granül kahve ve drajeleri kısık ateşte eritip birkaç dakika pişiriyoruz. Yumurtaların sarısı ile beyazını ayırıyoruz. Yumurtanın sarısını esmer şekeri ve pişirdiğimiz şekeri ekleyip çırpıcı ile karıştırıyoruz.
Yumurtanın aklarını çırpıcının hızlı ayarında birkaç dakika çırpıp karışıma ekliyoruz. Bu defa yumurta beyazının köpüğü sönmeyecek şekilde yavaş yavaş karıştırıyoruz. Orta genişlikteki dikdörtgen fırın kabının üzerine yağlı kâğıt serip karışımı boşaltıyoruz. 170 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz. Fırından çıktıktan sonra üzerine havlu kâğıt serip bir süre dinlendiriyoruz.
Likör ile ıslatılmış Granül kahveyi, sıcak suyu, kremayı ve pudra şekerini bir kabın içerisinde çırpıcının en yüksek ayarında en az 5 dakika çırpıyoruz.
Hazırlamış olduğumuz karışımı dinlenen kekin üzerine her tarafına eşit dağılacak şekilde döküyoruz. Ardından yağlı kâğıt yardımı ile rulo yapıp kâğıdı pastadan ayırıyoruz. Hazır olan pastayı buzdolabında 1 saat kadar dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.