Orman Meyveli Pasta
Orman Meyveli Pasta, Harika bir pastadır. Özellikle meyveyi sevenler orman meyveli pastaya bayılırlar. Hem renkli görüntüsü hem de tadıyla ünlü olan orman meyveli pastayı her zaman yapabilirsiniz. Çocuklarınızın doğum günlerinde, Okulda yerli malı haftası düzenlendiğinde, özel davetli misafirleriniz geleceğinde çok şık ve güzel görüntüsüyle ilgi odağı olacaktır.
Herkesin severek yiyebileceği lezzetli bir pastadır. Unutmayın ki ikinci dilimi bile isteyen olabilir. İsterseniz bunu deneyerek görebilirsiniz.
Orman Meyveli Pasta İçin Gereken Malzemeleri
Kreması için- 500 ml kadar süt,
- 80 gram kadar toz şeker (1 Türk kahve fincanın ağzı dolusu),
- 60 gram kadar nişasta (Yarım su bardağından bir tık fazla),
- 70 gram kadar tereyağı ya da margarin (3 yemek kaşığı kadar),
- 1 çay bardağı dondurulmuş karışık meyveler (Çırpıcıda püre haline getirilmiş),
- 1 yemek kaşığı kadar şeker (Bu püre haline getirilen orman meyvelerine atmak için),
- 1 paket toz krem şanti.
Pasta Keki İçin Pandispanya Gereken Malzemeleri- 2 tane yumurta (Sarısı ve akı ayrılacak),
- 2 kaşık kadar soğuk su,
- Yarım su bardağı kadar toz şeker,
- Yarım su bardağından bir parmak fazla un,
- 1 tatlı kaşığı kadar silme kabartma tozu
Pandispanya Kekinin Arası için- Yemek kaşığı kadar kırmızı meyve reçeli 3-4 (Tarifte frambuaz kullanıldı),
- 1 avuç kadar orman meyveleri (Dondurulmuş da olur)
Pastanın Üzeri için- 125 gram beyaz çikolata,
- Yarım su bardağı kadar süt kreması,
- Badem kırığı
Orman Meyveli Pasta Nasıl Yapılır?
Kremayı yapmak için tencereye süt, nişasta ve şeker koyun katılaşana kadar pişirin.
Pişen kremayı ocaktan alıp içine vanilya ve yağ ekleyin sonra güzelce karıştırın. Sonra da püre haline getirilmiş orman meyvelerini ekleyin ve tekrar çırpın. En sonunda krem şanti tozunu ekleyin ve iyice karıştırın. Güzelce karıştırdıktan sonra bir kenara bırakın. Pandispanya keki için yumurta aklarına su ekleyin katılaşana kadar karıştırın. Başka bir kapta yumurta sarıları şekerle beraber yaklaşık 6-7 dakika beyaz krema halini alana kadar çırpın. Sonra üzerine çırptığınız yumurta aklarını ekleyin ve bir ıspatula desteği ile aklar söndürülmeden aşağıdan yukarıya doğru karıştırınız. En son üstüne kabartma tozu ve un ilave edin ıspatula ile yavaş bir şekilde homojen olana kadar karıştırmalısınız. Hamuru 18 cm'lik kelepçeli bir kalıba dökün.
Önceden ısıtmış olduğunuz 175 derecede normal 150 derece havalandırılmalı fırında yaklaşık 30 dakika civarında kontrol ederek pişirin. (Kürdan yardımı ile kekinizin pişip pişmediğini anlayabilirsiniz) Kremayı pişen pandispanya kekinin arasına koymadan iyice tekrar çırpıcı ile karıştırın. Sonra pandispanya ikiye bölünüp ilk katına 3-4 kaşık reçel sürün. Üzerine hazırladığınız kremanın yarısı yayılır ve tekrar üzerine de eşit olarak meyveleri serpin. Pandispanya kekinin ikinci kapağını kapatın ve kalan kremayı pastanın her yerine iyice sürün sıvayın. Pastanın her alanına kabuksuz badem kırıkları serpiştirin. Çok güzel görünecektir. Üzerine de ısıttığınız kremaya çikolatayı ekleyin ve eriyene kadar karıştın, sert bir kıvam alana kadar da soğutun. Evinizde sıkma torbası varsa ona yoksa bir poşete bu beyaz ganajı koyun ucunu kesin ve pastanın üzerine bu ganaj ile süsleme yapın. En son çikolataların üstüne vişneleri yerleştiriniz ve 1 gece kadar buzdolabında dinlendirin. Dinlenen orman meyveli pastanız sunuma hazırdır.
Afiyet olsun.
19.01.2024 17:49:53
Orman Meyveli Pasta ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|
0 Yorum Yapılmış "Orman Meyveli Pasta"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
|
|