- 2 paket pötibör bisküvi
- 2 adet muz
Kreması için gerekli olan malzemeler
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
- 2 su bardağı şeker (Şeker ölçüsünü kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
)
Üzeri için gerekli olan malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı un
- 3 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı kakao
Piramit pasta yapılışı.
Piramit pastamızın ilk olarak kremasını yapmakla başlayalım. Krema için gerekli olan malzemeleri tereyağı hariç hepsıni bir sos tenceresine boşaltın. Ocağın altını açmadan bütün malzemeleri iyice çırpın eğer önce çırpmazsanız pişirmeye başladığınızda un bütün bütün kalacaktır ve sonra unu eritmek biraz zor olacaktır sizin için. İyice çırptıktan sonra ocağın altını açın ve kaynamaya başlayıncaya kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın ve 3 veya 4 dakika kadar kaynatın. Daha sonra krema biraz ılıyınca tereyağını ekleyin ve tereyağı eriyene kadar karıştırın.
Petibör bisküvilerimizi enine 3 tane boyuna 6 tane olmak üzere bir tepsiye dizin. Dizilen bisküvilerin üzerine hazırladığımız kremadan biraz dökün ve bir kat daha aynı şekilde bisküviyi dizin. İki katı bu şekilde yaptıktan sonda boyuna dizdiğiniz bisküvilerin ortasına iki adet muzu koyun. Muzun yanındaki bisküvilerin üzerine bir kat daha bisküvi dizin ve bisküvilerin üzerine tekrar krema sürün. Daha sonra yandaki bisküvi katlarını aynı anda ortaya doğru birleştirip piramit şeklini verin. Bu işlemi yapmadan önce tepsinin üzerine yani bisküvilerin altına streç film serin ki pasta rahat piramit şeklini alsın.
Üzeri için ise verdiğim malzemelerin hepsini bir sos tenceresinde pişirin. İlk olarak hepsini bir tencereye boşaltın ve ocağa koymadan önce iyice çırpın ve sonra ocağın altını açın. Kaynayınca 3 veya 4 dakika yine kaynatın. Biraz ılındıktan sonra bisküvilerin üzerine pastanın her yerini kapatacak şekilde dökün. 3 veya 4 saat buzdolabında soğuduktan sonra yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun.